Reserveer nu

Ontdek Utrecht en haar vele biercafés

Utrecht is misschien wel een van de meest onontdekte steden van Nederland. Volgens de reisbijbel Lonely Planet wordt de stad door toeristen vaak over het hoofd gezien, voornamelijk door de ligging en de aanwezigheid van meer opvallendere steden.  Veel Nederlanders kennen Utrecht dan ook als een kleine, minder toeristische versie van Amsterdam. Aan de Utrechtse grachten sieren indrukwekkende herenhuizen en in de vele authentieke panden bevinden zich de leukste winkels, gezelligste restaurants en cafés.  Wie gaat er mee naar Utrecht? 

 

Kom bier proeven!

Nu het vriest buiten, is het perfect weer om op te warmen in een café met een lekker winters biertje. In de middeleeuwen was Utrecht een populaire plaats om bier te brouwen. Er stonden vele brouwerijen aan de Oudegracht, die in verbinding stond met de Noordzee.  Tegenwoordig stikt het van de cafés in Utrecht, maar waar drink je de aller-lekkerste biertjes? Utrecht heeft speciale biercafés voor de liefhebbers.

Café Ledig Erf

Dit speciale café is aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen. Het café tapt daarom exclusieve Nederlandse bieren die aan strenge voorwaarden moeten voldoen. Elke maand is er een nieuw bier van de maand, dat nog nooit op het vat verschenen mag zijn. Dit café is dus de plek om de nieuwste bieren te proeven!

Oudaen

De herstelde brouwerij aan de Oudegracht is tegenwoordig dé Utrechtse stadsbrouwerij. In het historische kasteel wordt nu per jaar 75.000 liter speciaal (Utrechts) bier geproduceerd.  Echte bierfans kunnen hier terecht voor een rondleiding en een proeverij in de bierbrouwerij. Maar ook na een drukke dag  kan je  van een heerlijk pilsje  genieten in het café van Oudean.

Belgisch Biercafé Olivier

Verborgen in de voormalige schuilkerk Maria Minor bevindt zich Biercafé Olivier. Proef hier de lokale Utrechtse bieren Brutus of Pandora onder het genot van een Nederlandse bitterbal. In een avontuurlijke bui? Laat je dan adviseren of verrassen door het personeel met een van de andere  speciaalbieren.

Beers & Barrels

Op zoek naar een trendy biercafé waar je niet naar de bar hoeft te lopen? Café Beers & Barrels heeft tafels met een eigen tapkraan. Zo kan je hier je eigen tap-technieken bijschaven en tap zelf je perfecte biertje. Het bier wordt na afloop gewogen en je betaalt per kilogram.


5 Dingen die je nog niet wist over Utrecht

  1. Wist je dat… Utrecht is uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa.
  2. Wist je dat… De Domtoren in Utrecht de hoogste kerktoren is van Nederland met een hoogte van ruim 112 meter. Na het beklimmen van de 465 traptreden heb je een prachtig uitzicht over Utrecht!
  3. Wist je dat… Koning Willem-Alexander is geboren in het Academisch ziekenhuis in Utrecht?
  4. Wist je dat… Ons muntgeld sinds 1567 in Utrecht wordt geslagen?
  5. Wist je dat… Utrecht Centraal  het grootste station van Nederland is?


Heeft Utrecht je overtuigd en ben je op zoek naar een hotel? Apollo Hotel Utrecht is de perfecte uitvalsbasis om Utrecht te verkennen.