Reserveer nu

Omgeving

Ligging
Apollo Hotel Lelystad City Centre is gelegen in het stadscentrum van Lelystad. Door de centrale ligging zijn Business Airport Lelystad, de steden Amsterdam, Almere, Utrecht, de luchthaven Schiphol en de belangrijkste toeristische attracties snel te bereiken per auto of via het openbaar vervoer. Hiermee is het hotel uitermate geschikt voor zowel de toeristische als de zakelijke gast.

Lokale bezienswaardigheden

In de directe omgeving van ons 4-sterren hotel zijn diverse mogelijkheden voor gezellige uitstapjes. Lelystad ligt in het hart van het voormalig Zuiderzee-gebied, met de langste kustlijn van Nederland, te midden van tal van historische stadjes rondom het uitgestrekte IJsselmeer. 

  • Batavia Stad Fashion Outlet: Batavia Stad is de eerste fashion 'outlet' in Nederland, gelegen aan het IJsselmeer bij Lelystad. De outlet is genoemd naar het schip de Batavia uit 1628, waarvan een replica nabij is afgemeerd, bij de Bataviawerf.
  • Nieuwland Museum: Het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad vertelt het verhaal van Flevoland – de grootste polder ter wereld – in vaste en tijdelijke tentoonstellingen, een studiecentrum, evenementen en educatieve programma’s.
  • Aviodrome: Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart. Sinds 2003 is Aviodrome gevestigd in Lelystad op de daar gelegen luchthaven.
  • Belevenissenbos: Met “Het Belevenissenbos” heeft Lelystad het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland binnen haar grenzen. Het uitgestrekte gebied is vooral geschikt voor de leeftijdsgroep van 6 tot 16 jaar. Dit is de leeftijd dat kinderen hun omgeving leren ontdekken, en vaardigheden ontwikkelen, hoe zich staande weten te houden in hun ´natuurlijke´ omgeving. In “Het Belevenissenbos” vinden zij een natuurlijke omgeving die bestaat uit bos, water en weide. De echte natuur dus. Het leerzame aspect is vormgegeven door de uitwerking van de speelplekken te baseren op een viertal thema’s: sport & beweging, waterbeheer, archeologie & prehistorie en natuureducatie.
  • Oostvaardersplassen: De Oostvaardersplassen vormen een jong natuurgebied van zo'n 5600 ha tussen Almere en Lelystad in de Nederlandse provincie Flevoland. De Oostvaardersplassen zijn van internationaal belang als moerasgebied en overwintergebied voor vogels.
  • Natuurpark Lelystad: Het Natuurpark Lelystad is een natuurrijk recreatiegebied bij Lelystad dat beheerd wordt door de stichting Het Flevolandschap. Het is ontstaan in de jaren 1970 omdat Artis, de dierentuin in Amsterdam, behoefte had aan extra ruimte voor grote hoefdieren. In het park worden op grote omheinde terreinen allerlei dieren gehouden die in het wild niet vaak meer voorkomen. Het totale gebied is 400 hectare groot. Een aantal van de dieren vormt onderdeel van een fokprogramma dat herintroductie in het wild of versterking van nog aanwezige populaties mogelijk maakt. In het park zijn ook een gereconstueerde prehistorische nederzetting en een scheepswrak uit de 19e eeuw te bezichtigen.