Reserveer nu

Omgeving

Tijdens uw verblijf in Apollo Hotel Breda zal u zeker plezier hebben aan de Brabantse gastvrijheid en dat biedt de omgeving van Breda precies zo. Dat merkt u aan de bourgondische sfeer in de stad, maar ook in de natuur- en recreatiegebieden om Breda heen. Er zijn veel activiteiten en evenementen te bezoeken en lekker met vooral véél eten komt in Brabant op de eerste plaats. Voor de echte cultuursnuivers is de stad zeker geen misser. Er zijn veel musea en andere bezienswaardigheden die de geschiedenis over de Nassaustad Breda vertellen.

Breda, stad van de Nassaus

Breda is de stad van de Nassaus, en waarom is dat zo bijzonder? De Nassaus hebben veel achtergelaten en dat is te zien in de musea, maar ook aan het Kasteel van Breda, Het Spanjaardsgat en nog veel meer monumenten. De bezienswaardigheden vertellen het verhaal van de markante sporen die de voorouders van onze Koninklijke Familie achterlieten in Breda. Alle monumenten zijn te bezichtigen in een boottochtje door de singels of tijdens de Nassau-wandeling. Apollo Hotel Breda City Centre kan ruimschoots vertellen over de mogelijkheden die de stad biedt aan haar toeristen. Het hotel is namelijk ambassadeur van Breda Nassaustad. 

De binnenstad van Breda

Breda biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zo is er het Breda’s Museum waar de geschiedenis van de stad tot in detail wordt weergegeven in tentoonstellingen en exposities. Hier wordt het verhaal verteld van Willem van Oranje en waarom Breda bekend is als Nassaustad. Van de historie gaan we door naar moderne beeldcultuur, wat MOTI, Museum of the Image goed laat zien door middel van tentoonstellingen en interactieve activiteiten. De stad leeft en dat is te merken aan het tal van evenementen in onder andere het Chassé theater en MEZZ concerts & dance. Alle bezienswaardigheden liggen dicht op elkaar rondom het bruisende centrum met in het midden de geschiedenisrijke Onze Lieve Vrouwenkerk. Hier ligt ook de Grote Markt en daar vindt u tal van restaurantjes en bruine cafés. In de omliggende straten bevinden zich winkels van kleine boetiekjes tot grote winkelketens. Ten zuiden van het centrum ligt de gezellige wijk het Ginneken, waar nóg meer leuke bars en restaurants te vinden zijn. Bovendien bevinden de exclusievere boetiek winkels zich ook in het Ginneken. Naast winkelen, musea bezoeken en tentoonstellingen bekijken, is een boottochtje door de singels ook een leuke activiteit. Met een motorbootje of kano vaart u door de singels die om het centrum van Breda heen liggen en kunt u op uw gemak alle monumenten en andere bezienswaardigheden bekijken.

Omgeving buiten Breda

Een verblijf ín Breda zal dus niet snel vervelen, maar ook het buitengebied is met name voor fietsers en wandelaars favoriet. Voor de uitgestrekte bossen en groene velden kunt u hier terecht voor rust en mooie wandelingen en fietstochten. Maar ook andere sporten zijn hier te beoefenen. Zo kunt u gaan golfen bij de Oosterhoutse Golfclub, Golfpark De Haenen en Princenbosch. Voor wat meer cultuur in een kunstcentrum kunt u naar Zundert voor het Vincent van GoghHuis. Bent u geïnteresseerd in de achtergrond van Van Gogh? Dan hoort een dagje Zundert er zeker bij, hij is immers geboren in dit plaatsje. Een andere stad, die ook niet ver van Breda ligt, is Antwerpen. Binnen een uur vanaf Breda bent u al in deze mooie en belangrijke havenstad in België. Brabant biedt ook activiteiten voor kinderen. Zo kunt u er een dagje op uit met de familie. Met een halfuurtje rijden bent u in Kaatsheuvel, waar de Efteling te vinden is. Dit grote en bekende attractiepark is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.