Reserveer nu

Omgeving

Luister naar het geluid van de zee en wandel over het strand en de duinen. In het midden van natuurgebied Zuid-Kennemerland vindt u Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach. In deze prachtige omgeving is genoeg te doen voor jong en oud! 

Tips
Breng een bezoek aan Forteiland IJmuiden. Het fort is in de 19e eeuw gebouwd en ligt in de monding van het Noordzeekanaal. Het prachtige, half ondergrondse fort is het grootste van de Stelling en een Unesco-werelderfgoed. Het 4 hectare grote eiland is een uitdagende evenementenlocatie. 

Hebt u zin in iets actiefs? Door onze gunstige ligging aan het strand biedt Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach u een zee aan mogelijkheden. Wat denkt u van een GPS tocht, zeilen over het strand met een blokart of raften over de branding? Wij maken graag een aanbod op maat voor u.

Felison Cruise Terminal
Sinds begin 2012 is de Felison Cruise Terminal geopend vlakbij het hotel. Cruiseschepen van onder andere MSC Cruises, Holland-America Line en Aida cruises starten vanuit IJmuiden aan Zee hun fantastische cruises. Boek voorafgaand aan uw cruise een overnachting in het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach en loop de volgende dag in 5 minuten naar uw cruiseschip. Een heerlijk ontspannen begin van uw vakantie!

 Tip: wanneer u een kamer aan de havenzijde reserveert, ziet u uw cruiseschip wellicht ook binnenkomen bij de Felison Cruise Terminal. Wilt u de cruiseschepen bekijken? Kijk dan even op de website www.felisonterminal.nl.

Bereikbaarheid
Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach is prachtig gelegen aan de kust, op slechts 150 meter van het strand. Ons hotel is goed bereikbaar vanaf de A9. De bus stopt voor de deur en het hotel beschikt over ruime parkeergelegenheid. In slechts 20 minuten bent u vanaf IJmuiden aan Zee in Amsterdam, Schiphol en Haarlem.

Mogelijke verkeershinder in 2016
In 2016 vindt er mogelijk verkeershinder plaats vanwege werkzaamheden in de Velsertunnel. In deze flyer vindt u meer informatie over deze werkzaamheden. 

Routebeschrijving vanuit Amsterdam, Schiphol, Den Haag
Op de A9 richting Alkmaar neemt u de afslag Beverwijk / IJmuiden naar de A22. Blijf de borden IJmuiden volgen. Bij de pont dient u rechts voor te sorteren, richting IJmuiden aan Zee. Dit is de weg langs het Noordzeekanaal. U rijdt vervolgens onder een viaduct door en over een spoorlijn. Deze weg blijft u rechtdoor volgen door het havengebied. Ga tweemaal de rotonde rechtdoor en ga vervolgens bij de stoplichten rechtdoor. De weg buigt mee naar rechts. Na ongeveer 2 kilometer ziet u Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach. Bij aankomst bij de rotonde neemt u de linker afslag. Via de slagbomen rijdt u het parkeerterrein op.

Per OV
Vanuit station Haarlem rijdt 2x per uur bus 75 naar IJmuiden aan Zee. Vanuit Amsterdam Marnixstraat en Sloterdijk rijdt 1x per uur bus 82 naar IJmuiden aan Zee.