Reserveer nu

Evenementen

Jaarlijks vindt er een zeer divers aanbod aan evenementen plaats in Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad biedt veel variëteit aan evenementen die u goed kunt combineren met een dagtrip of weekend weg in Amsterdam. Enkele voorbeelden van evenementen in Amsterdam zijn : De Amsterdam Marathon, de Uitmarkt, Amsterdam Fashion week, Amsterdam Museumnacht, Grachtenfestival, Koningsdag en de Gaypride. 
Wilt u meer informatie over de evenementen in Amsterdam dan staat het receptie team altijd klaar om vragen te beantwoorden. 

Geniet van het sfeer volle Amsterdam Light Festival 
Aankomende winter licht Amsterdam op tijdens Amsterdam Light Festival. Het is alweer de vierde editie van het winterse lichtfestijn voor jong en oud. De historische binnenstad van Amsterdam zal ruim vijftig dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale festival.
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.
Het thema van het festival dit jaar, ‘Friendship’, daagt kunstenaars uit om persoonlijke vriendschappen uit te dragen in de werken, maar ook de relaties tussen Europa goed te laten zien!
De vierde editie van het festival is van 28 november 2015 t/m 17 januari 2016. De vaarroute, Water Colors, is van 26 november 2015 t/m 17 januari 2016 en de wandelroute, Illuminade, van 10 december 2015 t/m 3 januari 2016.

Ontdek een van de grootste dans evenementen ter wereld
Het Amsterdam Dance Event (ADE) behoort tot het grootste clubfestival ter wereld. Ieder jaar is Amsterdam 5 dagen lang het middelpunt elektronische muziekstijlen op prachtige locaties en met beste DJ`s ter wereld. Volgend jaar vindt het Amsterdam Dance Event plaats in oktober 2016. Het Dance Festival biedt 300 evenementen en 2000 DJ`s in meer dan 80 clubs verspreid over Amsterdam. Het Best Western Apollo Museumhotel is gelegen in de binnenstad van Amsterdam, u bent binnen een paar minuten in een van de vele clubs die meedoen aan het Amsterdam Dance Event. 

Bezoek de Gay Pride 2016
De Amsterdam Gay Pride 2016 is van 23 juli tot en met 7 augustus. De traditionele botenparade is op zaterdag 6 augustus 2016, u kunt genieten van de honderden boten die door de grachten varen met feestende bezoekers hierop, ook vanaf de kant kunt u het feest goed mee vieren. 
Op 23 juli gaat het jaarlijkse evenement van start met verschillende evenementen die bestaan uit diverse culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten. Er worden diverse straat- en pleinfeesten georganiseerd door de hele stad Amsterdam voor jong en oud.