Reserveer nu

Apollo Hotels juicht Wereldvoedseldag toe met foodiebags

Apollo Hotels juicht Wereldvoedseldag toe met foodiebags

Amsterdam, 15 oktober 2014 – Directie, medewerkers en chef-koks van Apollo Hotels & Resorts dragen Wereldvoedseldag (16 oktober) een warm hart toe. De Nederlandse hotelketen vraagt in samenwerking met Bunzl aandacht voor het wereldwijde voedseltekort door in alle hotels gratis Foodiebags uit te delen. De foodiebag is een luxe variant op de doggy-bag en heeft de food innovation prijs gewonnen. 

Naast het uitdelen van foodiebags, zijn de hotels dagelijks ook op andere manieren creatief bezig met dit onderwerp. Apollo Hotel Papendrecht is hier een mooi voorbeeld van: "Mijn vakkennis en ervaring om voedselverspilling tegen te gaan geef ik door aan de jongere lichting koks. Zo leer ik hen hoe broodpudding gemaakt wordt van 'oud brood'. Het andere gedeelte van dit brood gaat naar de (plaatselijke) kinderboerderij. Veel moeite hoeft het niet te kosten, en ja: er wordt nog geld mee uitgespaard ook," zegt Martijn Bavelaar, chef-kok van Restaurant Chef’s Food & Drinks.

Daarnaast gaat Restaurant LaSirène in de Foodiebag een no-waste knolselderij gerecht serveren waarin de complete knolselderij gebruikt wordt en opgegeten kan worden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Apollo Hotels & Resorts streeft ernaar een duurzame bedrijfsuitvoering toe te passen zonder in te leveren op kwaliteit en comfort. “De Horeca is een invloedrijke bron van voedselverspilling. Door deel te nemen aan Wereldvoedseldag dragen wij een steentje bij aan zo'n belangrijk onderwerp als voedsel. Veel gasten durven niet te vragen om een doggy-bag terwijl zij dat zouden willen gebruiken. Goed om daar iets aan te doen dus!”Aldus Francesco Monaco, directeur van Apollo Hotels & Resorts.

Over Apollo Hotels & Resorts®
Apollo Hotels & Resorts (www.apollohotelsresorts.com) is een keten van 12 kwaliteitshotels en resorts in Nederland. De keten is een zgn. “Multi branded hotel company”; naast het eigen merk Apollo Hotels & Resorts, exploiteert de groep ook bedrijven onder een andere vlag, zoals het exclusieve wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag -Promenade en het hoofdstedelijke Ramada Apollo Amsterdam Centre.  

< Terug naar nieuwsoverzicht