Reserveer nu

Thermae Palace Oostende naar Apollo Hotels & Resorts

Thermae Palace Oostende naar Apollo Hotels & Resorts

Oostende, 31 maart 2010 – Voor een van de meest beroemde hotels van België zal per 1 april 2010 een nieuw tijdperk aanbreken. Vanaf die datum zal Thermae Palace in Oostende onderdeel uitmaken van de hotelketen Apollo Hotels & Resorts. Met de aankondiging komt eindelijk duidelijkheid over de toekomst van het majestueuze hotel.

Eind vorig jaar maakte de familie Desimpel, eigenaar van de Koninklijke Renvereniging Oostende en het hotel, bekend dat gezocht werd naar een internationale keten om Thermae Palace in oude glorie te herstellen en het hotel (en daarmee de badplaats!) opnieuw op de kaart te zetten. “Na vele organisaties intensief te hebben gesproken, is uiteindelijk gekozen om met Apollo Hotels & Resorts in zee te gaan. Deze groep wordt uiterst professioneel gerund door een aantal bevlogen ondernemers, beschikt over de juiste schaalgrootte, heeft verstand van wellness en kent bovendien de persoonlijke benadering die nodig is om dit bijzondere hotel opnieuw succesvol te maken”, aldus voorzitter Christophe Desimpel.

Algemeen directeur Bas Tolmeijer van Apollo Hotels & Resorts is vereerd met de keuze voor zijn bedrijf: “Onze onderneming is gespecialiseerd in het leggen van een solide fundament voor en het uitbouwen tot een langduring gezonde hospitality onderneming. Wij hebben een groot vertrouwen in en respect voor de familie Desimpel als partner. Thermae Palace is een icoon in de Belgische hotelwereld dat het verdient met gevoel voor het rijke verleden een prachtige toekomst te geven”.

Tolmeijer en Desimpel zijn geen onbekenden van elkaar; de beide ondernemers delen een 50% eigendom in het verderop gelegen Apollo Arthotel Brugge. Van dat hotel is ook de nieuwe General Manager van Thermae Palace afkomstig. Gunther Beeckman heeft zijn sporen in de internationale hotellerie verdiend en zal verantwoordelijk worden voor een aanzienlijk programma: “De intentie is om het complex in drie fasen naar de top te brengen: in 2010 zal een optische facelift van de openbare ruimten en de f&b-outlets worden uitgevoerd. Dit eerste jaar zal ook worden gebruikt om onze conceptuele visie verder vorm te geven. In tweede instantie zullen het hotel en de conferentiefaciliteiten worden aangepakt. De laatste fase behelst de creatie van een uniek wellnessresort in de (gigantische!) gewelven van het complex. Aangezien hier in het verleden eveneens gelijksoortige faciliteiten waren, is het bouwtechnisch relatief eenvoudig te realiseren”.

Met de realisatie van de verschillende fasen is een totale investering gemoeid van Euro 22 miljoen. Naar verwachting zal de volledige renovatie in 2014 worden afgerond.

Over Thermae Palace Oostende
Thermae Palace is gebouwd eind 19e eeuw als kuuroord en in 1933 heropend als exclusief hotel. Het complex is opgericht in opdracht van de vroegere Koning Leopold II, die de badplaats Oostende extra allure wilde geven en een pleisterplaats inrichten voor de adel en de rijken. Anno 2010 beschikt het complex over 149 kamers en 10 suites. Het hotel biedt gastronomisch Restaurant Périgord en Brasserie Paddock, 18 multifunctionele zalen tot 500 personen, een sauna en een fitnessruimte. 

Over Apollo Hotels & Resorts®
Apollo Hotels & Resorts (www.apollohotelsresorts.com) is een keten van kwaliteitshotels en resorts in de Benelux. Iedere vestiging is volkomen uniek, met een eigen karakter, invulling en sfeer. Absoluut een bron van inspiratie voor een gastvrij verblijf. Wat alle hotels en resorts met elkaar verbindt, is het respect voor de kernwaarden, de drie pijlers: True Spirit, Hospitality (ware ontvangstkwaliteit) en Couleur Locale.

De keten exploiteert momenteel elf bedrijven in Nederland, waaronder het exclusieve wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade en het hoofdstedelijke Wyndham Apollo Hotel Amsterdam. In België behoort het Apollo Arthotel Brugge tot de groep.

Apollo Hotels & Resorts is een van de snelst groeiende hotelketens van de Benelux. De ambitie om een sterk portfolio van hotels op te bouwen zal de komende tijd verder gestalte worden gegeven met aansprekende acquisities.

Over Koninklijke Renvereniging Oostende (KRO)
De groep Desimpel heeft in 1998 de meerderheid verworven in de KRO met als doelstelling de gronden en gebouwen rond de hippodroom te Oostende te rendabiliseren. Daarom willen ze vandaag en in de toekomst niet alleen paardenwedrennen, maar ook andere activiteiten organiseren. Naast het Thermae Palace Hotel zijn dit onder andere de investeringen in golfaccommodatie, het restaurant The Pigeon, de restauratie van de tribune, het bouwen van appartementen en een woon- en zorgcentrum langs de renbaan.

Reeds 125 jaar worden op de hippodroom paardenraces gehouden. Momenteel zijn deze opgeschort wegens de renovatie van de tribune. Verwacht wordt dat einde 2011 opnieuw activiteiten zullen kunnen plaatsvinden in de volledig vernieuwde evenementenhal.

< Terug naar nieuwsoverzicht