Reserveer nu

Lintjesregen voor Gouden Olympiërs

Lintjesregen voor Gouden Olympiërs

Sinds 1992 worden de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Zomerspelen feestelijk ontvangen in het Crowne Plaza Den Haag-Promenade Hotel. Het Ministerie van VWS heeft ook dit jaar het hotel gekozen als locatie om de Nederlandse Olympische sporthelden te verwelkomen. Door mevrouw Jet Bussemaker – Staatssecretaris van Sport – werden de sporthelden koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Anky van Grunsven ontving uit handen van de Staatssecretaris een bronzen beeld, als waardering voor haar uitzonderlijke prestaties, 3 keer Olympisch goud én haar inspanningen voor SOS Kinderdorpen. Ruim 400 gasten, waaronder veel familie en vrienden van de sporters, waren getuige van deze officiële huldiging. 

Aansluitend vertrokken de medaillewinnaars en hun coaches naar Paleis Huis ten Bosch om ontvangen te worden door Koningin Beatrix. Vanaf het paleis naar de Ridderzaal werden de Olympische helden toegejuicht door de vele fans die langs de kant stonden. In de Ridderzaal hielden o.a. Premier Jan Peter Balkenende en NOC-NSF voorzitter Erica Terpstra een toespraak en bedankten alle sporters voor de prachtige prestaties. 

Het Crowne Plaza Den Haag-Promenade was rijkelijk versierd met oranje bloemen, rood-wit-blauwe ballonnen en oranje verlichting. Ook de kleding van de medewerkers was oranje-getint. Op meerdere plaatsen stonden tv-schermen opgesteld waarop nogmaals de overwinningen van onze sporthelden te zien waren. Er waren tevens vele fotografen en journalisten van radio en televisie aanwezig voor foto’s en interviews met onze Olympische medaillewinnaars.

< Terug naar nieuwsoverzicht