Reserveer nu

Kunststudenten & Movin Art

Kunststudenten & Movin Art

Een 20-tal studenten van het atelier beeldhouwkunst van campus Sint-Lucas Gent ruilen hun atelier in Gent een week in voor het Apollo Arthotel in Brugge. Tijdens de werkweek creëren zij een werk in de ruimtes van het hotel. Alle ruimtes behalve de slaapkamers kunnen door de kunstenaars worden ingepalmd: van de fitnessruimte tot de liftkoker, de bar, de lobby, de gangen, ...

Het atelier beeldhouwkunst wordt begeleid door kunstenaars Philip Van Isacker, Hans De Pelsmacker en Roel Kerkhof. Zij hanteren een hedendaagse visie op beeldhouwkunst waarbij de nadruk ligt op de creatie van een werkelijkheid; niet door afbeelding of illusie van het reële, maar door het maken van het reële zelf. De studenten gebruiken hun eigen mentale wereld als inspiratiebron voor een zelfgemaakt object, bewegende beelden, foto’s, een geluidsinstallatie, ... waarmee ze trachten binnen te dringen tot de essentie van de werkelijkheid.

Zowel de studenten van de drie bachelerjaren als die van het masterjaar werken mee aan de tentoonstelling in het kunsthotel. Zij doen dat onder begeleiding van hun drie docenten en de art-coördinator van het Apollo Arthotel.

Iedereen is tijdens de werkweek welkom om de kunstenaars aan het werk te zien. Bezoekers kunnen de creaties ook later komen bewonderen tijdens de tentoonstelling zelf. “Apollo Arthotel invites Sint-Lucas Gent” wordt een editie vol artistiek experiment, een ideaal project voor Apollo Arthotel als nieuw platform voor jonge kunstenaars.

Apollo Arthotel invites Sint-Lucas Gent

Werkweek: 21 tot 27 november 2008
Tentoonstelling: 27 november 2008 tot 13 februari 2009

www.apollohotelsresorts.com/brugge 
www.kunst.sintlucas.wenk.be

< Terug naar nieuwsoverzicht