Reserveer nu

Herstel balans tussen lichaam en geest

Herstel balans tussen lichaam en geest

U kent het ongetwijfeld. Uw dagen zijn vol met rennen en vliegen. Er moet van alles en alles moet snel. Op deze manier rennen wij onszelf vaak letterlijk voorbij. Het resultaat is klachten als moeheid, irritatie, futloosheid of stress. In feite komen al deze problemen voort uit onbalans. Zonder zweverig te willen zijn, kunnen we constateren dat lichaam en geest op dat moment niet met elkaar in evenwicht zijn. 
Het is goed om van tijd tot tijd stil te staan bij dit verschijnsel, dat iedereen die in deze heftige maatschappij meedraait, zal herkennen. Maar hoe doe je dat, stilstaan bij balans?

Nieuw programma 
Dat wij lichamelijk moeten ontspannen, erkennen wij wel. Daarom valt TV kijken, winkelen of sporten voor ons ook onder ‘ontspanning’. Echter is het niet alleen je lichaam dat aan ontspannen toe is. Ook je geest heeft op haar eigen manier rust nodig. Thermae 2000 voegt dit najaar een nieuwe richting toe aan haar uitgebreide wellnessaanbod, namelijk Thermae Balans, waar geestelijke ontspanning centraal staat.

Bekend en bewezen
Thermae 2OOO bekleedt al jaren een unieke positie in wellnessland, al was het alleen al vanwege de schitterende ligging op de Cauberg, waar het als enige in Nederland de verfrissende, verzorgende en verwarmende werking van oergezond thermaal water kan bieden. Onlangs is een compleet vernieuwend en sfeervol saunalandschap toegevoegd aan de schitterende ambiance. 
Dit najaar richt Thermae 2000 zich op Balans. Een goed afgestemde massage of beautybehandeling doet natuurlijk veel. Maar naast lichamelijke verzorging besteden we nu ook aandacht aan de innerlijke balans, dit laatste dankzij de nieuwe workshops Mindfulness.

Voor wie?
Mindfulness is bedoeld voor mensen die graag op structurele wijze willen leren omgaan met de onvermijdelijke stress van het dagelijks leven. Je leert er rust en helderheid vinden binnen jezelf. De aangeleerde technieken bieden je veel steun, niet alleen in tijden van ontspanning, maar ook tijdens stress. Je leert immers omgaan met onrust, zonder erin kopje onder te gaan. In plaats van voortdurend bezig te zijn met toekomstige doelen, leer je open te staan voor wat er ‘nu’ is.

´In Balans dagspecial´
- toegang tot het Wellnesscentrum met baden en saunalandschap
- Gratis gebruik activiteiten als opgietingen, Floaten, ThermaeMotion
- Gebruik shampoo, showergeld en scrubzout
- Balans thee in Grand Café Fresh
- Badjas en badlakens zijn te huur
- Een behandeling uit keuzeblok: 1. Body & Balans (Facial of massage 25 min.) € 49,50
2. Mind & Balans (Mindfulness 50 min. Incl. CD) € 37,50 
De Body & Balans special is te boeken vanaf 1 okt. 2009, de Mind & Balans variant vanaf 15 okt.. Meer info? Kijk opwww.thermae.nl  

Binnenkort ook bij Thermae 2000:

Watsu
Watsu (of WaterShiatsu) is een ontspanningsmethodiek in lichaamswarm thermaal water, gebaseerd op oosterse ontspannings-, en drukpuntmassage technieken. Men wordt gedragen, ritmisch bewogen, en gemasseerd in extra verwarmd water (35°). Met name de rug wordt ontlast, wervelkolom en gewrichten worden soepel bewogen en het hele lichaam wordt gerekt en gestrekt in vloeiende bewegingen. Watsu werd ontwikkeld door een Amerikaan die in Japan Zen Shiatsu studeerde en deze techniek toe ging passen in de warmwaterbronnen van Harbin Hot Springs (Californië). Dit specialisme gaat begin 2010 in Valkenburg onderdeel uitmaken van de balans arrangementen.

Yoga
Yoga wordt tegenwoordig in een alledaags, westers concept aangeboden. Met name Hatha yoga is een systeem van oefeningen om beheersing over de geest en vooral het lichaam te verkrijgen, waar wij nuchtere hollanders goed mee uit de voeten kunnen. In 2010 presenteren wij ervaren en gedreven yoga instructeurs die een professioneel aandeel kunnen leveren aan ontspannings- en balans arrangementen. 
 
Over Thermae 2000
Met een oppervlakte van zo’n 60.000 m2 is Thermae 2OOO één van de grootste wellness centers van Nederland. Bezoekers kunnen er genieten van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s. Ga voor meer informatie naar www.thermae.nl

< Terug naar nieuwsoverzicht