Reserveer nu

Healthy Life @ Apollo

Healthy Life @ Apollo

Amsterdam – 28 september 2011 – Steeds meer werkgevers nemen hun verantwoordelijkheid waar het gaat om de gezondheid van hun medewerkers. Apollo Hotels & Resorts is daarom gestart met het project Healthy Life @ Apollo. Uitgangspunt voor Apollo Hotels & Resorts is hierbij dat zij als werkgever mede zorgdragen voor de mentale en fysieke gezondheid van de medewerkers. Niet alleen door een goede en gezonde werkomgeving te bieden, maar ook door middel van preventieve maatregelen.

Lekker in hun vel

Inga Hendrix, director of Human Resources van Apollo Hotels en Resorts: ‘We eisen veel van onze medewerkers en dan is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat wij het als onze taak beschouwen om een structurele en constructieve bijdrage te leveren  aan de gezondheidsgesteldheid van de mensen die bij ons werken. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor huidige, maar ook voor toekomstige medewerkers. Wij merken nu al dat mensen lekkerder in hun vel zitten, wat de sfeer en de effectiviteit op de werkvloer sterk ten goede komt. Een bijkomend voordeel is dat het de teamspirit, die in onze organisatie toch al zo belangrijk is, nog eens versterkt.´

Personeelslunch- en diner

Bij het samenstellen van de lunch en het diner voor medewerkers gaat men voor goede en gezonde afwisselende voeding, vol voedingsstoffen, vezels, vitamines en mineralen. Vette ‘snacks’ zijn eenvoudig te vervangen door gezonde snacks. Ook de presentatie en de hygiëne spelen hierin een rol en binnen de organisatie hebben speciale teams de vrijheid om hier op hun eigen wijze invulling aan te geven.

Bedrijfsfitness

Zowel de Nederlandse als Belgische medewerkers hebben vanaf 1 juni j.l. de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitgebreid bedrijfsfitnessconcept. Daartoe heeft Apollo Hotels en Resorts een overeenkomst gesloten met Health City, een keten die over meerdere locaties beschikt. Deze landelijke en regionale dekking garandeert dat alle medewerkers dichtbij de werkplek (of dichtbij de woonplaats) kunnen sporten.

Resultaten

Hendrix: ‘Waarom wij Healthy Life @ Apollo hebben ontwikkeld? Mensen met een betere conditie, met meer energie en een hoger incasseringsvermogen werken efficiënter en effectiever. Daarnaast resulteert het in een betere teamspirit, een nog betere bedrijfsatmosfeer om nog te zwijgen van vermindering van het ziekteverzuim. Dit alles leidt tot  een grotere tevredenheid, zowel bij onze medewerkers als bij onze gasten. Gezonde mensen zijn immers gelukkige mensen en dat is wat wij als Apollo-organisatie willen uitdragen!’

< Terug naar nieuwsoverzicht