Reserveer nu

Golden Tulip Papendrecht 14e hotel voor Apollo Hotels & Resorts

Golden Tulip Papendrecht 14e hotel voor Apollo Hotels & Resorts

Papendrecht, 01 juni 2010 – Precies twee maanden na de vorige overname, kondigt Apollo Hotels & Resorts opnieuw een acquisitie aan: de exploitatie van Golden Tulip Papendrecht zal met onmiddellijke ingang onderdeel gaan uitmaken van de Nederlandse hotelgroep.

Bas Tolmeijer, algemeen directeur van Apollo Hotels & Resorts, is verheugd over de nieuwste aanwinst: “Golden Tulip Papendrecht is een prachtig bedrijf dat vooral regionaal een sterke positie heeft verworven: zowel op de zakelijke- als op de particuliere markt. De locatie betekent bovendien een strategische uitbreiding van ons portfolio, waardoor we onze relaties en vaste gasten een nieuwe bestemming kunnen bieden”.

Volgens eigenaar Next Real Estate is de keuze voor de Nederlandse hotelketen logisch: “Na de aankoop van Golden Tulip Papendrecht en de omliggende gronden in 2009, zijn onze plannen voor het gebied verder uitgewerkt. Er wordt een compleet nieuw hotel gebouwd op 50 meter van de huidige locatie dat 86 kamers zal omvatten met zalen en restauratieve voorzieningen. Apollo Hotels & Resorts beschikt over de juiste expertise om de bouw te begeleiden, de opening te verzorgen en gelijkertijd de bestaande accommodatie te exploiteren”, aldus projectdirecteur Arjen van Houwelingen MRE.

Het hotel zal worden geleid door Vincent Pahlplatz, afkomstig van het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade, dat ook wordt geëxploiteerd door Apollo Hotels & Resorts. Met de realisatie van de nieuwbouw van het hoteldeel, is een totale investering gemoeid van ruim Euro 7 miljoen. De nieuwe ontwikkeling omvat bovendien een openbaar zwembad, een sportcentrum en een parkeergarage. Daarnaast zal de oude zwembadlocatie worden herontwikkeld tot woningbouwlocatie. Naar verwachting zal het nieuwe hotel worden geopend in 2012. Het blijft in eigendom van Next Real Estate B.V en wordt middels een langlopende overeenkomst verhuurd aan Apollo Hotels & Resorts

Over Golden Tulip Papendrecht
Golden Tulip Papendrecht ligt onder de rook van Rotterdam, praktisch tegen Dordrecht. Het is eind jaren 70 van de vorige eeuw gebouwd en beschikt over 76 kamers, 10 conferentiezalen, een restaurant en een eigen parkeerplaats.

Over Apollo Hotels & Resorts®
Apollo Hotels & Resorts (www.apollohotelsresorts.com) is een keten van kwaliteitshotels en resorts in de Benelux. Iedere vestiging is volkomen uniek, met een eigen karakter, invulling en sfeer. Absoluut een bron van inspiratie voor een gastvrij verblijf. Wat alle hotels en resorts met elkaar verbindt, is het respect voor de kernwaarden, de drie pijlers: True Spirit, Hospitality (ware ontvangstkwaliteit) en Couleur Locale.

De keten exploiteert momenteel twaalf bedrijven in Nederland, waaronder het exclusieve wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade en het hoofdstedelijke Wyndham Apollo Hotel Amsterdam. In België behoren het Apollo Arthotel Brugge en het recent overgenomen Thermae Palace Oostende tot de groep.

Apollo Hotels & Resorts is een van de snelst groeiende hotelketens van de Benelux. De ambitie om een sterk portfolio van hotels op te bouwen zal de komende tijd verder gestalte worden gegeven met verdere acquisities. 

Next Real Estate
NEXT is een beleggingsmaatschappij en maakt deel uit van VORM bedrijven. NEXT wil van de totale waarde van de onroerend goed portefeuille ca. 90% beleggen in kwalitatief aantrekkelijke winkelcentra, winkels, woningen, kantoren en maatschappelijk vastgoed. Deze 90% verschaft de basis voor o.a. stabiliteit van de jaarlijkse operationele cashflow. De aanpassingen van de huurcontracten moeten zorgen voor een cashflowgroei met ten minste de Euro-inflatie.

Naast het functioneren als beleggingsmaatschappij treedt NEXT op als financierings-maatschappij; dit hoofdzakelijk voor de bedrijven die deel uitmaken van VORM bedrijven. Hierdoor zijn zij in staat snel en adequaat te reageren op mogelijkheden.

< Terug naar nieuwsoverzicht