Reserveer nu

Geniet van kunst in het Apollo Arthotel Brugge

Geniet van kunst in het Apollo Arthotel Brugge

Bent u kunstliefhebber, een jonge creatieveling of een gevestigde waarde in de kunstwereld, dan wordt het Apollo Arthotel in Brugge vast en zeker uw tweede thuis! 

Het voormalige Scandic hotel in Brugge gaat sinds kort namelijk door het leven als Apollo Arthotel, onder de nieuwe internationale formule Apollo Hotels & Resorts. Uniek aan het Apollo Arthotel is de keuze voor een nieuwe toegevoegde waarde: het “Artverhaal”. 
Het Apollo Artverhaal wordt in goede banen geleid door artcoördinatrice Sarah Huyghe, zelf een jonge, beeldende kunstenares en gepassioneerd door kunst. Apollo Arthotel nam Sarah Huyghe onder de arm om advies te bieden op artistiek vlak, kunstenaars te 
selecteren en om het hotel volledig in kunst onder te dompelen. 

Apollo Arthotel wil in de eerste plaats een platform bieden voor jonge kunstenaars en hen de kans bieden hun werken aan het publiek voor te stellen. En waar kan dat beter dan in het hotel zelf… 

In 2008, het eerste kunstjaar, zullen verschillende projecten en events doorgaan onder het motto Movinn’art. Het Apollo Arthotel werkt hiervoor samen met kunstenaars die de dialoog willen aangaan met het hotel, en die zich op hun beurt willen laten beïnvloeden door de wetmatigheden en bijzondere eigenschappen van het hotel. 

Tijdens de werkweek “Rendez-vous” verblijven en werken vijf jonge kunstenaars een week in het Apollo Arthotel. Tijdens deze werkweek en de expositie die erop volgt ligt de nadruk op ontmoeting. De opening vindt plaats op 10 april en wordt ingeleid door Stef Van Bellingen (WARP). 

In de zomer wordt het hotel als passageplaats in de verf gezet door enkele jonge creatievelingen. De zomerexpositie “Circulation” gaat van start op 26 juni. De laatste beweging van Movinn’art 2008 is “Expansion”. Binnen deze najaarsexpositie staat de problematiek van uitbreiding centraal. U kunt de werken gaan bewonderen vanaf 21 september. Daarnaast zal een professionele jury elk jaar twee kunstenaars belonen met een award en een geldprijs. De eerste Apollo Artprijzen worden uitgereikt in maart 2009. 

De artistieke activiteiten in het Apollo Arthotel gebeuren bovendien deels in samenwerking met andere culturele initiatieven in Brugge zoals Entrepot, Blik en het cultuurcentrum. Samen met deze andere organisaties werken ze aan een structureel jongerencultuurbeleid in Brugge. 

2008 belooft dus een goed gevuld kunstjaar te worden! Kom zeker meegenieten van kunst, performances, muziek en andere festiviteiten of spring even binnen op één van de exposities. 

Zin om een heerlijk en kunstzinnig weekendje door te brengen in het Apollo Arthotel in Brugge? Surf dan naarwww.apollohotelsresorts.com/brugge of bel +32 (0)50 25 25 25 voor meer info en boekingen!

< Terug naar nieuwsoverzicht