Reserveer nu

Een glimlach voor de zieke ziel

Een glimlach voor de zieke ziel

11 november 2015 - Apollo Hotels en Bunzl Foodservice doneren 700 verzorgingspakketjes en 700 verwendagen in Thermae 2OOO voor 2 personen aan het Willem-Alexander Kinderfonds. Directeur Ghislaine Ottevanger is het gezicht van dit eervolle goede doel en is ontzettend verheugd met deze bijdrage. “Wij zetten ons namelijk niet alleen in voor de zieke kinderen, maar ook de ouders kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Met deze verzorgingspakketjes en verwendagen kunnen we in heel 2016 alle ouders van de zieke kinderen een beetje verrassen.”

Het Willem-Alexander kinderfonds zet zich in voor een kindvriendelijke omgeving van het Willem-Alexander Ziekenhuis in Leiden. Zodra een kind in het ziekenhuis wordt opgenomen brengt dat veel emoties met zich mee. De vertrouwde thuisomgeving moet worden ingeruild voor een omgeving met ‘enge dingen’  zoals prikken, pillen en slangetjes. Doordat kinderen zich veilig voelen in een prettige omgeving ervaren ze minder stress en genezen ze dus sneller. “En wij hebben veel over voor af en toe die glimlach op hun gezichtjes,” aldus Ottevanger. “En dit geldt evenzo voor de ouders. Het is verschrikkelijk om je kind in het ziekenhuis te hebben liggen en ieder gebaar van medeleven hierbij is ontzettend welkom.”

Peter Los, ambassadeur van Bunzl Foodservice, geeft aan dat Bunzl het vanuit de basis belangrijk vindt om een sterke maatschappelijke verantwoordelijkheid uit te dragen en dit soort initiatieven dan ook graag ondersteunt. “Het zit écht in ons DNA, zo mogen al onze medewerkers jaarlijks een goed doel uitkiezen, waar ze vervolgens een dag voor aan het werk mogen.”

“Wij gaan bij voorkeur voor meerdere kleinere tastbare goede doelen, waar we daadwerkelijk zien dat mensen geholpen worden,” aldus Pauline Verhoef van Apollo Hotels. ''Persoonlijk heb ik ook veel met dit goede doel, omdat mijn dochtertje ooit in het ziekenhuis heeft gelegen en nog precies weet hoe vervelend dit voelde. Ik hoop dan ook dat meerdere partijen zich aangesproken voelen dit doel te steunen.”

Voor de komende periode staat er nog een aantal grote projecten op stapel bij het WAKF. Zo wordt er geld ingezameld voor bedbanken voor ouders, die bij hun kinderen willen overnachten als ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Maar ook een snoezelkast, waar de allerkleinsten zich lekker kunnen ontspannen, staat op de verlanglijst.

_________________________________________________________________________________

Over het Willem Alexander Kinderfonds (WAKF) 
De Stichting Willem-Alexander Kinderfonds is de fondsenwervende instelling van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC. Met behulp van donateurs zorgt het Kinderfonds ervoor dat projecten worden gerealiseerd die erop gericht zijn het verblijf van de patiëntjes en familie in het WAKZ LUMC zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast financiert het Fonds belangrijk wetenschappelijk onderzoek, waardoor nieuwe behandelmethodes kunnen worden ontwikkeld. Meer informatie: www.wakf.nl.

Over Apollo Hotels & Resorts
Apollo Hotels & Resorts is een keten van 13 kwaliteitshotels en resorts in Nederland. De keten is een zgn. “Multi branded hotel company”; naast het eigen merk Apollo Hotels & Resorts, exploiteert de groep ook bedrijven onder een andere vlag, zoals bijvoorbeeld het exclusieve wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag -Promenade en het hoofdstedelijke Ramada Apollo Amsterdam Centre met Floor17.

Over Bunzl Foodservice
Bunzl Foodservice is een groothandel in disposables, verpakkingen, hygiëneproducten, guest supplies, hotelequipment, glaswerk, porselein en bestek voor de foodservice markt. Met een zeer breed assortiment van meer dan 23.000 artikelen heeft het bedrijf voor ieder product en iedere gelegenheid de juiste verpakkingsoplossing. Van standaardartikelen tegen zeer scherpe prijzen tot artikelen speciaal op maat gemaakt.

< Terug naar nieuwsoverzicht