Reserveer nu

Barbecue Challenge bij Apollo Hotels & Resorts

Barbecue Challenge bij Apollo Hotels & Resorts

Den Haag, 23 juni 2013 – Op het terras van Brasserie Brut Bubbles & Bites vond afgelopen zaterdag de eerste “Brut BBQ Challenge” plaats. Juryvoorzitter (en TV-kok) Julius Jaspers keek samen met mede juryleden Sido de Brabander en Vincent Pahlplatz met een kritische blik hoe de 5 finalisten hun barbecuekunsten vertoonden.

Nadat de wedstrijd op de Facebookpagina van Apollo Hotels & Resorts was aangekondigd, stuurden enkele tientallen amateurkoks hun favoriete recept in. Uit alle inzendingen koos de jury 5 kandidaten die hun gerechten mochten bereiden op een Big Green Egg. Volgens Vincent Pahlplatz, general manager van het Crowne Plaza Den Haag Promenade, onderdeel van Apollo Hotels & Resorts, was de kwaliteit erg hoog: “Wie bij barbecueën denkt aan saté en hamburgers had met verbazing de culinaire creaties van de deelnemers bewonderd!”. 

Na uitvoerig proeven door de vakjury bleek amateurkok Freek Sanders met  “de steak van Freek” de winnaar. Hij won onder meer een prachtige Big Green Egg Barbecue ter waarde van Euro 2.500. Het winnende recept en een selectie van de andere inzendingen is te downloaden via de FB-Pagina van Apollo Hotels & Resorts.

De wedstrijd werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Apollo Hotels & Resorts in samenwerking met de partners Hanos en Big Green Egg. Ondanks het herfstachtige weer was de Brut BBQ Challenge een groot succes, waarmee de basis voor een jaarlijks terugkerend event is gelegd.

< Terug naar nieuwsoverzicht