Reserveer nu

Apollo Hotels & Resorts opent grootste Ramada hotel van Europa

Apollo Hotels & Resorts opent grootste Ramada hotel van Europa

De Nederlandse hotelgroep Apollo Hotels & Resorts is de exploitant van het nieuw te openen Ramada Apollo Amsterdam Centre. Het hotel wordt gevestigd in een voormalig kantoorpand gelegen aan het Rembrandtpark.

Met deze acquisitie versterkt Apollo Hotels & Resorts haar strategische positie in Amsterdam. Na het Wyndham Apollo Amsterdam en het Best Western Apollo Museumhotel, is dit het derde hotel van de groep in de hoofdstad. De naam Ramada Apollo Amsterdam Centre werd vandaag op de nieuwe locatie onthuld door de Amsterdamse wethouder mevrouw Drs. Carolien Gehrels, in aanwezigheid van vele genodigden.

Bas Tolmeijer, medeoprichter en directeur van de keten: “Opnieuw hebben we ervoor gekozen om het beste van twee werelden te combineren: we koppelen de naam Apollo aan een sterk internationaal merk. Op deze manier profiteren we optimaal van ons landelijke profiel en hebben we toegang tot een van de grootste netwerken in de hospitalityindustrie”.

Apollo Hotels & Resorts is een langlopende huurovereenkomst aangegaan met belegger/ontwikkelaar Pronam. Cees Gehrels, algemeen directeur: “Voor dit bijzondere hotel waren we op zoek naar een exploitant die beschikt over een sterke voeling met de markt en een ruime trackrecord met vergelijkbare complexe projecten. In Apollo Hotels & Resorts vonden we een uiterst professionele partner met een passie voor gastvrijheid en die bovendien onze no-nonsense mentaliteit deelt”.

Nieuwe trend
De veel besproken leegstand van kantoorpanden in Nederland zou in de ontwikkeling van hotels wel eens een oplossing voor het probleem kunnen vinden. Bas Tolmeijer: “Er zijn veel plannen voor de bouw van nieuwe hotels. In de stad Amsterdam alleen komen er 5.000 kamers bij in de komende jaren. Ik ben ervan overtuigd dat ons initiatief een efficiënte manier kan zijn om bestaande gebouwen een tweede leven te geven”.

Over Ramada Apollo Amsterdam Centre
Met een oppervlakte van ruim 20.000 m2 opent Apollo Hotels & Resorts het grootste Ramada Hotel van Europa en het eerste in Nederland. Ramada Apollo Amsterdam Centre wordt geëxploiteerd als comfortabel 3-sterren hotel en telt 18 verdiepingen. Het zal beschikken over 446 kamers, 2 restaurants, 6 board-/meetingrooms en een skybar. De opening is voorzien op 1 maart 2012. Meer informatie:www.RamadaApolloAmsterdam.com.

Over Apollo Hotels & Resorts®
Apollo Hotels & Resorts (www.apollohotelsresorts.com) is een keten van kwaliteitshotels en resorts in de Benelux. Iedere vestiging is volkomen uniek, met een eigen karakter, invulling en sfeer. Absoluut een bron van inspiratie voor een gastvrij verblijf. Wat alle hotels en resorts met elkaar verbindt, is het respect voor de kernwaarden, de drie pijlers: True Spirit, Hospitality (ware ontvangstkwaliteit) en Couleur Locale.

De keten exploiteert momenteel twaalf bedrijven in Nederland, waaronder het exclusieve wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade en het hoofdstedelijke Wyndham Apollo Hotel Amsterdam. In België behoren het Apollo Arthotel Brugge en het recent overgenomen Thermae Palace Oostende tot de groep. Het nieuwe hotel in Amsterdam is het vijftiende bedrijf voor de onderneming.

Apollo Hotels & Resorts is een van de snelst groeiende hotelketens van de Benelux. De groept streeft naar een verdubbeling van het portfolio van 15 naar 30 hotels in de komende drie jaar, met een omzetniveau van Euro 150 miljoen.

Over Pronam
Pronam BV is onderdeel van Vastint Holding BV, dat op haar beurt onderdeel uitmaakt van de Inter IKEA-Group. Vastint Holding is een Europese vastgoedbelegger/ontwikkelaar, actief is in Nederland, België, Engeland, Polen, Litouwen, Letland en Roemenië.

Pronam is al meer dan 18 jaar actief als ondernemende vastgoed belegger/ontwikkelaar in Nederland en bezit een vastgoedportefeuille van 22 gebouwen, waaronder het Coengebouw, Atlas ArenA Amsterdam en het NH City Centre hotel in Amsterdam, Whitepark in Delft en het hoofdkantoor van Universal Music in Baarn. Doel is door verbetering van kwaliteit en selectieve groei meerwaarde te creëren.

Foto v.l.n.r.: Cees Gehrels (Pronam), Carolien Gehrels (gemeente Amsterdam), Francesco Monaco (Apollo), Alexander Kluit (Apollo), Michael Poynter (Wyndham/Ramada), Bas Tolmeijer (Apollo).

< Terug naar nieuwsoverzicht