Reserveer nu

Chinese acrobaten op schaatsbaan boven Amsterdam

Chinese acrobaten op schaatsbaan boven Amsterdam

AMSTERDAM – Last van hoogtevrees hebben ze niet. De acrobaten van de Chang-Li troupe uit China bouwen menselijke piramides op een schaatsbaan die zich 85 meter boven de hoofdstad bevindt. Dit gebeurt aanstaande vrijdag om 14.00 uur op het dak van Ramada Apollo Hotel Amsterdam. ,,Een ijskoude stunt die op eenzame hoogte staat”, zegt Mike Leegwater van Wintercircus Amsterdam.

Het Ramada Apollo Hotel Amsterdam is een vier sterren hotel aan de Staalmeesterslaan en is 85 meter hoog. Op het dak bevindt zich het exclusieve Floor 17 restaurant en een groot terras. ,,Daar presenteren wij de komende maanden de hoogste ijsbaan van Amsterdam”, legt hotelmanager Boudewijn Martens uit. ,,Wij zoeken non-stop naar grensverleggende activiteiten om onze food & beverage concepten verder uit te rollen. Met een schaatsbaan van 75m2 kunnen we onze gasten verzekeren van een sfeervolle wintertijd op een mega hoogte in Amsterdam.” Op de gastenlijst van Ramada Apollo Amsterdam staan tijdens de kerstvakantie onder meer alle artiesten van Wintercircus Amsterdam. ,,Dit circus is jaarlijks te zien aan de Arena Boulevard. Artiesten uit alle delen van de wereld komen voor deze show naar Nederland en logeren in ons hotel.” Een groep acrobaten uit China – die uitsluitend uit vrouwen bestaat – is onderdeel van de voorstelling van het circus. ,,We proberen altijd iets te doen waardoor de artiesten zich welkom voelen. Dit jaar hebben we schaatslessen aan de circusartiesten aangeboden. Daarop reageerden de Chinezen met de mededeling dat ze wel het ijs op willen, maar alleen om hun act te vertonen.”

Artiesten
Circusartiesten staan altijd open voor uitdagingen, zegt Mike Leegwater van Wintercircus Amsterdam. ,,De schaatslessen werden direct met enthousiasme begroet. Onze artiesten wilden dan ook gelijk iets terugdoen in de vorm van een optreden voor hotelgasten. Dat gebeurt nu bovenop het ijs en op 85 meter hoogte.” Wintercircus Amsterdam is een productie van Hillenaar Circus Events. ,,Jaarlijks bezoeken meer dan 20.000 mensen onze show.” Naast acrobaten uit China, presenteert Wintercircus Amsterdam o.a. een dubbel Rad des Doods, razende motoren in een Globe of Speed, luchtacrobaten, clowns en paarden. ,,Een voorstelling voor de hele familie.” De begeleiding is in handen van een acht man sterk orkest. Vanaf 20 december t/m 4 januari is Wintercircus Amsterdam in de hoofdstad.

< Terug naar nieuwsoverzicht