Reserveer nu

Wat te doen in Den Haag

In Den Haag is van alles te doen. Allereerst, is Den Haag het politieke centrum van ons land. Het is de stad van Prinsjesdag, Koninklijke hotspots  en het hart van onze democratie. In Den Haag ontdek je de meest herkenbare plaatsen van Nederland, zoals het Binnenhof, de Ridderzaal en het Torentje van de minister-president. 

Het Binnenhof

Het Binnenhof is misschien wel dé must see van Den Haag. Het is dé plek waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis zich afspeelden, maar ook waar doorslaggevende besluiten over de toekomst wordt genomen. Tijdens een van de dagelijkse rondleidingen,  kun je zelf een kijkje nemen in de Tweede Kamer. Misschien zie je Mark Rutte wel aankomen op zijn fiets! Bijzonder op het Binnenhof is de Ridderzaal. Dit Paleis staat midden op het Binnenhof en wordt gebruikt voor het uitspreken van de troonrede, daarnaast ontvangen Olympische sporters hier hun Koninklijke onderscheiding. Je kunt hier dus in de voetsporen van onze Koning treden.  

Culinair Den Haag

De rijke historie is niet het enige wat je in Den Haag kunt ontdekken. Door de grote diversiteit aan culturen in de stad, is er een ruime keuze aan unieke restaurants en authentieke barretjes die je meenemen op een culinaire ontdekkingstocht. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de Princesstraat, Avenue Culinaire of het Rabbijn Maarsenplein. Of drink een lekker wijntje bij een van de vele wijnbars op het Plein of de Grote Markt. Meer opzoek naar een sfeervol kroegje? Ga dan naar de Oude Molstraat. Proost, op Den Haag! 

Theater

Den Haag en Scheveningen hebben vele bijzondere theaters, zoals het  Circustheater en de Koninklijke Schouwburg. Het Circustheater is al een bezienswaardigheid op zich, ingericht met verschillende kunstwerken. Momenteel trekt ‘Beauty and the Beast’ volle zalen in het theater. In de Koninklijke Schouwburg kun je verschillende kleinere producties bekijken, waaronder cabaret van Youp van ‘t Hek of een voorstelling van het Nationaal Toneel.

Vijf zaken die je niet wist over de Koninklijke stad

  1. Wist je dat... De Haagse Passage het oudste winkelcentrum in Nederland is? Het is een echt winkelwalhalla, met de nieuwste collecties van velen top winkels.
  2. Wist je dat... Er ieder jaar in februari Chinees Nieuwjaar wordt gevierd in de Haagse binnenstad?
  3. Wist je dat... Hop & Stork een van de beste koffie- en chocoladezaken van Nederland is? In het atelier is te zien hoe hun heerlijke truffels worden gemaakt.
  4. Wist je dat... Den Haag danst tijdens het Holland Dance Festival van 28 januari tot 20 februari? Op vier locaties in Den Haag zijn vijftig voorstellingen uit acht verschillende landen te zien, waaronder tientallen primeurs uit de hele wereld!
  5. Wist je dat... Pulchri Studio in Den Haag een vereniging van kunstenaars is, gevestigd in een prachtig pand aan de mooiste laan van Europa, het Lange Voorhout?  In deze galerie kun je vaak kosteloos  bijzondere kunst tentoonstellingen bekijken. 

Op zoek naar een overnachting in Den Haag? Het Crowne Plaza Den Haag - Promenade is ideaal gelegen tussen de duinen van Scheveningen en Den Haag. 
Boek uw overnachting hier.