Reserveer nu

Cultuurnacht Breda, het avontuur lonkt!

Op 22 januari staat Breda in het teken van de jaarlijkse Cultuurnacht. Tijdens dit evenement openen 50 deelnemende kunst- en cultuurinstellingen hun deuren die vaak voor het grote publiek gesloten blijven. Tijdens deze culturele avond krijg je als bezoeker op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om in aanraking te komen met de culturele activiteiten in de stad. Neem deel aan de Cultuurnacht op verschillende locaties verspreid over het centrum van Breda.

Cultuurnacht Must See

Door de ruime keuze aan deelnemende partijen zie je als bezoeker misschien door de bomen het bos niet meer. Hierbij een aantal tips om je op weg te helpen:

Bezoek De Cultuurkantine in Lunchcafé JanenAlleman voor verrassende werken van kunstenaars in samenwerking met jongeren die wonen in het AZC Breda.

Op het terrein van de voormalige brouwerij DrieHoefijzers vind je een kunstwerk speciaal voor de treinreizigers. Kom je met de trein? Dankzij de beweging van de trein zie je dit kunstwerk optimaal. Ook vanuit de loopbrug op het station heb je een bijzonder uitzicht op dit verlichte kunstwerk.  

Belevingsdiner

Wil je de cultuurnacht graag combineren met een culinair diner? In de Lutherse Kerk organiseren Ravanello en Juup Luijten een 5-gangen belevingsdiner. Hierbij worden bezoekers onderdeel van het verhaal waarin proeven en beleven centraal staat. Reserveer een plekje voor dit diner vooraf.

Populaire afterparty’s

Niet zo’n cultuurliefhebber, maar wil je dit evenement toch niet missen? Ga dan naar één van de afterparty’s die georganiseerd worden op verschillende locaties in de stad. Zo wordt de nacht onder andere dansend afgesloten in Poppodium Mezz.

Cultuurnacht Hotelarrangement in Apollo Hotel Breda City Centre

Combineer een bezoek aan de Cultuurnacht met het hotelarrangement van Apollo Hotel Breda City Centre. Hierin combineer je een verblijf met een passe-partout voor de Cultuurnacht. Bovendien verwelkomt Apollo Hotel Breda City Centre tijdens de Cultuurnacht ‘De Boulevard All Stars’, een stichting uit het Bredase amateurveld. In het hotel ben je toeschouwer van de nieuwste productie van dit gezelschap en dient de hotelbar als decor voor een sfeervolle Franse avond.