Reserveer nu

Wat je nog niet wist over Valentijn

De winkels stromen weer vol met pluchen knuffels, chocolade harten en ontelbare wenskaarten. Het kan je in deze tijd niet ontgaan: Valentijnsdag. Op zondag 14 februari is het weer tijd om anoniem de liefde te verklaren aan jouw grote liefde. Geen zin in cadeaus? Er zijn ook andere manieren om deze dag te vieren;

Aan de andere kant van de wereld
In Zuid-Korea draait deze traditie niet alleen om de succesvolle liefdes. Zo gaan singles die helaas niks hebben gekregen met Valentijn traditiegetrouw naar het restaurant om zwarte noodles te eten. In Saoedi-Arabië is het een ander verhaal, hier wordt de dag van de liefde zelfs verboden omdat het een on-islamitische dag is. Om deze reden worden alle rode items uit de winkels gehaald. Dit zorgt voor toename aan ‘stiekeme Valentijnswinkels’. Hier koop je dus als anonieme aanbidder jouw Valentijnscadeau ook nog eens bij een ‘verboden’ winkel.

Terug in de tijd
Naast de gebruikelijke gekte rondom Valentijn zijn de oude rituelen misschien nog wel het leukst. Zo werd je echtgenoot in Schotland op Valentijnsdag bepaald door het toeval. De vrouw gaat ’s ochtends namelijk voor het raam zitten, de eerste man die vervolgens voorbij loopt is de man waar je binnen een jaar mee zult trouwen.
Daarnaast is een ‘X’ als afsluiting van je brief vandaag de dag een standaard teken wat zeker met Valentijn volop wordt gebruikt. Dit ‘kus-teken’ heeft van oorsprong een betekenis die misschien iets minder voor de hand liggend is. Zo is dit kruisje ontstaan als eed op het kruis van Jezus. Dit stond symbool als kus op het kruis. Dit teken is langzaam ontwikkeld als standaard kussymbool om iedereen zoveel kusjes te kunnen geven op papier of via de digitale weg.

Romantisch genieten in februari
Of je nu een fanatieke Valentijnsvierder bent of hier doorgaans niet veel mee doet; lekker erop uit gaan met je grote liefde is altijd een feest. Apollo Hotels & Resorts heeft speciaal voor iedereen het Valentijns Hotelarrangement samengesteld om samen te kunnen genieten. Met het hotelarrangement vier je Valentijnsdag de hele maand februari op je eigen manier samen met je grote liefde.